27 Kasım 2016 Pazar

Kış Dekorasyonu-2

Merhaba,

Dün güneşli bir cumartesiydi ama bugün hava yine kapalı. Kasım ayının son hafta sonundayız, Aralık kapıda. Evde kış dekorasyonu fikirlerine kaldığımız yerden devam edelim:

Kış mevsimine ekose desenleri, geyik, kar tanesi baskılı kırlentler, battaniyeler, halılar çok yakışıyor. Koltuğunuzun renklerine uygun bir kaç farklı desenli ya da baskılı kırlentle hızlı bir etki değişimi yaratabilirsiniz.



Evde kışın en pratik yapabileceğiniz dekoratif süslerden birisi de çam kozalaklarından yapılan süslerdir. İsterseniz dore ve altın renklerde boyayarak bir kapı süsü ya da vazolarınızın içini doldurmak için kullanabilirsiniz.  






Çam ağacı dallarından -plastik ya da budanmış çam dallarından- raf ya da masa süslemeleri kış ruhuna iyi gelebilir. 



Doğal renklerde aksesuarlar seçerek, orta sehpaya bir tepsi ya da hasır bir sepet içerisinde bakır bir kase içerisinde kurumuş çiçekler, mumlar ve okumak istediğiniz kitaplar koyarak bir odak noktası oluşturabilirsiniz. 

Hem bir sepet ya da tepsi kullanmanın güzel tarafı örneğin bir tabak, bardak koymak istediğinizde hemen tepsiyi başka bir yere kaldırıp sehpa üstünü hızlıca açabilirsiniz. 



Yıldız formlu masa örtüleri, ahşap süslemeler hepsi bu mevsimin etkilerini evinizde yaşamanızı sağlar. Siz sadece evinizi sevin ve ona zaman ayırın. Gerisi yaratıcılığınızla bu fikirleri evinize uygulamanıza bakar. 



Tavandan bir ışık kaynağı kullanmak yerine yan ışıklandırmalarla odayı destekleyip biraz loş, ama bölgesel olarak ışık ihtiyacınızı karşılayacak bir ortam yaratabilirsiniz.

En keyiflisi de kendimize sıcak ve keyifli bir köşe hazırlayıp sıcacık çay ya da kahvenin keyfine vararak kitap okumak, örgü örmek ya da sevdiğimiz başka bir hobimizle ilgilenmek herhalde.

Bir kış çocuğu olarak, sıcağı daha çok sevip, kışın hep hasta olsam da, kışın getirdiği bu güzellikleri, evde daha çok zaman geçirip kitap okumayı, film izlemeyi, evin köşe bucağını gezip bir şeyleri değiştirmeyi de seviyorum.

Evinizdeki kış değişiklikleri ile beraber, siz de hayatınızda neleri değiştirmeyi istediğinizi düşündünüz mü?

Güzel bir Pazar günü olsun !
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...