19 Ağustos 2016 Cuma

İnegöl'de bir lezzet durağı: Orhan Köfte

Haftanın en beklenen gününden merhaba! 

Cuma günleri pek bir tatlı oluyor değil mi? Hafta sonu henüz önümüzde hiç harcanmamış dururken keyifli bir Cuma günü geçiriyoruz. Bugün bir de geçen hafta Kitap Yurdu'ndan sipariş verdiğim gitar hocamın tavsiyesi "Gitarla popüler şarkılar" (Musa Çetiner) kitabım ve onu alırken kargo indirimi de alayım diyerek eklediğim tavla seti geldiği için de ayrıca mutlu olduğum bir gün oldu. Artık Erkan'la tavla turnuvalarına başlayabiliriz. 

Bugün, gidip de beğendiğimiz bir restoranın bilgisini paylaşmayı istedim, olur da İnegöl'den yolunuz geçerse ve açlık da bastırıyorsa "Orhan Köfte" 'ye mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Ortam olarak yeşil, ağaçlık ve nezih bir yer. Ahşap bir binanın önündeki verandasında ve bahçesinde yemek yiyebiliyorsunuz. Et çeşitlerinin hepsini yapıyorlar ama köftesi en ünlü yemekleri. (Adından da belli: "Orhan Köfte") Piyazı da lezzetli, köfte piyaz güzel gidiyor. Ekmekleri de çok özenli: kızartılmış, zeytinyağı ve baharat ile harmanlanmış geliyor.

Bizim oraya ilk gidiş hikayemiz düğün hazırlıklarında İnegöl'de mobilya aldığımız mağazanın sahibi bizi oraya yönlendirmişti. O zaman da beğenmiştik çok. İki hafta önce de Ankara'dan Duygu'nun kına gecesinden dönerken nostalji yapalım dedik, navigasyona "Orhan Köfte" yazıp yola düştük.

Size şöyle bir tüyo vereyim: Yolun her iki tarafında da Orhan Köfte var. Bursa tarafından İnegöl'e gidiyosanız yolun sağında kalan ilk orjinal restoran. Yolun diğer tarafında da aynısının şubesi varmış ama siz dediğime gidin. 

Eğer çocuklu bir aileyseniz, çocukların oynaması için ahşap gemi şeklinde içinde kaydırakların olduğu bir alan var. Bizim gittiğimiz gün boşalan masalar hemen doluyordu, anladık ki bayağı popüler bir mekanmış. Çalışanları çok saygılı, hızlı hizmet veriyorlar, yemekleri lezzetli ve nezih bir ortamı var. Daha ne istenebilir ki bir restorandan? 










Bizden tavsiye etmesi!
Herkese musmutlu bir hafta sonu diliyorum!
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...