1 Kasım 2015 Pazar

Pazar Fikir Defteri


Bugün Türkiye için önemli bir gün. Genel seçim için oy kullandık ve bu akşam Türkiye'nin geleceği şekillenecek. Heyecanla sonuçları bekliyoruz. 


Dönüp kendi hayatıma bakarsak, bu hafta hızlı ama güzel geçti. Salı günü yüksek lisansın ilk sınavını oldum. Çarşamba günü annem ve babam bize geldiler. İnanılmaz mutluyum bu hafta! :) 10 ay sonra annem ve babamı evimizde görmek çok güzel. Anne yemekleri yemek de... 

Bu hafta aynı zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutladık. Balkona al bayrağımızı astık. Atatürk'ümüzün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve ilkeleri daim olsun! Öğrenciyken katıldığım törenlerin tadı damağımda. Bu bayramı evde geçirmek tuhaf geldi. Ama Karamürsel'de nerede ne yapılıyor çok haberimiz olmuyor açıkçası. 

Bugün Pazar Fikir Defteri'nde size bugün karşıladığımız Kasım ayı için ilham verecek fotoğraflar ve fikirler paylaşacağım.

Mevsimin getirdiklerinin tadını çıkarmak lazım. Her şey mevsiminde güzeldir. Dekorasyonda da küçük ayrıntılarla ile evinizi Kasım'a hazırlayabilirsiniz.




Kaynak: My Domaine

Bahçenizden ya da gittiğiniz ağaçlık bir alandan bulabileceğiniz kuru bir dal şık bir vazoda dekorasyonun bir parçası olabilir. Kurumaya yüz tutan çiçeklerinizi de toplayıp kurutarak değerlendirebilirsiniz. Fotoğraf kalitesi akşam çektiğimden çok düşük olsa da aşağıdaki karede bizden. Kuruyan ortancalarım, Tokat'tan aldığım bakır hamam tasında buluştular. 


Evinizde bir şömineniz varsa onun etrafını süsleyerek odak noktası haline getirebilirsiniz. 




Kendinize yeni bir koltuk şalı alabilir, ya da el emeğinize güveniyorsanız evde geçirdiğiniz serin akşamlarda kendiniz örebilirsiniz. 

Okuyacağınız kitapların listesini çıkarıp kendinize pencere önünde bir kitap okuma köşesi hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir koltuk ve sehpayı pencere kenarına çekip, iyi bir lambaderle de aydınlatmanız yeterli. 


Kaynak: Houzz

Gelin bu sonbaharda duvarlarınızı siyah mat boyayla kendinize bir tuval haline getirin. Benim gibi yapmak isteyip de başlayamadığınız bir resim merakınız varsa- ya da hali hazırda yapıyorsanız bunları sergilemeye başlayın.



Güzel bir Kasım ayı geçirmeniz dileğiyle. Havuçlu tarçınlı kek sıcaklığında bir Kasım olsun.
Sevgiyle kalın, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...