11 Ekim 2015 Pazar

Pazar Fikir Defteri

Merhaba,
Son zamanlarda toplumca çok fazla olumsuz şey yaşadık, yaşıyoruz. Ankara'da yaşanan son terör olayı ise tamamen vahşetti. Basın organları Cumhuriyet tarihinde en fazla ölümün olduğu olay olarak bildirdi. Allah ölenlere rahmet, yaralılara da en kısa zamanda şifa nasip etsin. Korkunç bir şey. İnsanlarda hakikaten şefkat, acıma, sevgi gibi insani değerler yerine, kin, nefret, düşmanlık tohumları büyüyor. Keşke bir sihirli değnek olsa ve herşeyi düzeltse. 

Bugünkü konumuz evde düzen. Herkes düzenli bir ev hayali kurar ama çoğu zaman gerçek olmaz. Bazen vakitsizlikten, bazen de sırf tembellikten. Ama evi düzenlemeyi kolaylaştıracak bir kaç fikir işinize yarayacaktır.

Öncelikle yatak odasından başlarsak: Giysi dolabını açın ve yaz sezonu boyunca hiç giymediğiniz ya da 1-2 defa giydiğiniz kıyafetleri bir kenara ayırın. Bunların sizin için özel bir anlamı da yoksa, onları bir yere bağışlayın ya da kullanılacak gibi değilseler atın. Ben bugün bunu yaptım ve şimdi giysi dolabım çok daha düzenli. Çoğu zaman eşyalarla aramızda duygusal bağ oluşuyor ama düzenli bir ev için bu bağdan kurtulmak gerek.


Sonra da makyaj masasına yönelin, kullanmadığınız ya da bozulmuş tüm makyaj malzemelerini, kurumuş ojeleri atın.  Makyaj masası üstünde sadece en çok kullandığınız parfüm, toka, tarak gibi malzemeleri yerleştirin. Kalanlarını kapalı gözlere kaldırın. 


İhtiyacınız olmayacak ama beğenip alıp yığın yaptığınız nevresim takımlarını, yastıkları bir gözden geçirin. Kullanmadıklarınızı ihtiyaç sahiplerine verin. Evinizde kalabalık yapacağına birilerinin mutluluğu olsun.

Ne kadar az eşyanız olursa o kadar rahat düzen kurabilirsiniz. Böyle tüm eşyaların gerekliliğini sorguladıktan sonra geriye kalanları da kullanım sıklığınıza göre en sık kullandığınızı en kolay ulaşılabilir yere koyun.


Küçük odalarda büyük mobilyalar da karışıklık etkisi yaratır, odayı boğar bu sebeple küçük odalarda daha minimalist ürünler tercih edebilirsiniz.





Fotoğraflar: Houzz

Herkese huzur ve sevgi dolu bir hafta diliyorum, bu aralar çok ihtiyacımız var.
Sevgiler,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...