12 Ağustos 2015 Çarşamba

Siz antrenizi nasıl alırdınız? 5 farklı tarzda antre önerileri

Evimizin dışarıdan gelenler için ilk izlenimlerini edindiği yer antre. Genelde ev dekore edilirken tüm odalara aşırı bir itina gösterilir ama antre biraz boynu bükük kalır. Oysa ki ilk izlenim daima önemlidir. Gelin beraber antremizi nasıl farklı tarzlarda dekore edebiliriz bakalım:

1.) Country Stili

Country stilinde ham ahşap, hasır gibi doğal malzemeler, doğayı eve taşıyan bitkiler, çiçekler  ve floral desenler kullanılır. Evin bol miktarda gün ışığı alması sağlanır, ya da aydınlık etkisi yaratacak beyaz rengi ve aynalar kullanılır.

Beyaz klasik İngiliz tarzı bir konsol, hasır sepet ve değişik formlardaki saksılar içinde çiçekler ve uçuşan tül parçaları ile oldukça hoş bir karşılama, değil mi? 

Ham ahşap kasa ve hasır sepetler güzel bir depolama çözümü olabilir. Evin girişine bir kilim serebilir ya da doğal malzemelerden bir paspas serebilirsiniz.


2.) Vintage Stil

Ruhu olan eşyalar daima kullanılmışlığı, birlikte bir şeyler yaşanmışlığı olan eşyalardır. Hatırlarınız gibi onlar da değerlenir. Antrenize aile yadigarı ya da ikinci el dükkanlarından alabileceğiniz güzel, işlemeli bir pirinç ayna ile konuklarınızı ve kendinizi karşılayabilirsiniz.

Ben de vintage tarzını çok seviyorum, ama özellikle giyimde. Ondan alyans ve gelinliğimi de vintage seçmiştim. Antrenizde vintage bir konsol üzerine mermer bir vazoda uzun çiçekler koymak da hoş bir fikir olabilir.




cathy-kincaid

3.) Klasik Stil

Klasik stil genelde koyu renkleri barındırır. Kahve tonları, lacivert, siyah başlıca renkleridir. Klasik bir konsol seçimi ile başlayabilirsiniz. Girişte ışık önemli, klasik lambaderler ile hem ışık ihtiyacınızı karşılayıp, hem de şıklık yaratabilirsiniz.




4.) Modern Stil

Klasiğin tersine modern stil endüstriyelleşmenin getirdiği fabrika tipi üretim eserlerini içerir. Yaratıcılığınızla antrenizi daha zevkli hale getirmek sizin elinizde. Hatta mümkünse sizi en mutlu edecek fotoğrafları girişte sergileyin. Her baktığınızda gülümseyerek eve girin, evden çıkın ve gününüz güzel geçsin.



typicaldomesticbabe

5.) Eklektik Stil

Eklektik stil, diğer stillerin bir karmasıdır. Vintage bir konsolla, modern bir aynayı birleştirmek gibi. Evinize seçtiğiniz eşyalarla tarzınız az ya da çok bellidir. Siz de buradan yola çıkarak antrenizi yenileyin ve eviniz sizin için dönmekten huzur duyacağınız bir yer olsun.









Olabildiğince farklı örnekleri bulmaya çalıştım. Peki siz evinizde nasıl bir antreye sahipsiniz? Hangi tarzlar daha çok hoşunuza gidiyor? Bir evi mutlu ev yapan nedir?

Cevaplarınızı merak ediyorum.

Güzel bir Perşembe olsun hepimiz için, sevgiler!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...