30 Haziran 2015 Salı

Yaz & Neşeli Sofralar

Haziran'ı bitiriyoruz, güneşli az gün gördük bu ay. Bugün güneşli güzel bir gündü. İçimden de neşeli bir sofra dekorasyonu ile ilgili yazı yazmak geldi. Yararlanmanız dileğiyle.


Ekoseli güneş sarısı bir masa örtüsü çarpıcı bir etki yaratır. Canlı renklerdeki örtülerin hepsi, benzer renkli aksesuarlarla masanızın şık görünmesini sağlayacaktır.Yaz canlılık, güneş, deniz huzur demek. Huzuru sofranızda yaşamak için küçük detaylarla hem kendinize, ailenize, hem de misafirlerinize sürprizler yapın.



Hasır Amerikan servisler ve deniz yıldızları, midye kabukları gibi aksesuarlarla masanıza deniz esintisini çağırabilirsiniz. Sahilde yürürken denizden topladığınız güzel taşları, midye kabuklarını bir cam kavanozda toplayarak masanızda aksesuar olarak kullanabilirsiniz. 

Biz de bu yaz Olympos'tan topladığımız rengarenk taşları ve midye kabuklarını bir kavanoza doldurduk ve taşlar renklerini tam yansıtsın diye de içine biraz su koyarak dekoratif bir hatıra sahibi olmuş olduk. :)


Masaya bence en sıcak etkiyi katan şeylerden biri de çiçekler. Çiçek sevdalısı olmamın da belki bu görüşte payı vardır. Canlı ya da yapay ( Artık çok gerçekçi yapay çiçekler de var!) masanızdan çiçeği eksik etmeyin derim. Süslü bir cam kase ya da bir bakır çanak içinde meyveler de dekoratif bir hava yaratacaktır. 



Kağıt ya da bez şık bir peçete ve peçete halkası sofranın tamamlayıcısıdır. Peçete halkasını satın alabilir ya da evde kendiniz de yapabilirsiniz, Biraz çiçek, boncuk ve misina ile çok güzel ve yaratıcı halkalar çıkabilir.

İşin özü aslında yaratıcılığınız serbest bırakmak ve kalbiniz size ne söylüyorsa o konseptte bir bütünlük elde etmek.

Herkese keyifli sofralar diliyorum. Güzel bir Temmuz ayı olsun!

Kaynaklar: 1 - 2 - 3 - 4

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...