1 Nisan 2015 Çarşamba

Evde Bahar Dönüşümü

Kışı geride bıraktık ve bahar yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başladı. Kışın karanlık, yağmurlu, karlı günlerinden, pırıl pırıl güneşli, doğanın canlandığı bir döneme geçiş yaptığımız bu günlerde baharın etkilerini evinize de yansıtmaya var mısınız?   İşte size bir kaç ipucu:
  • Renk değiştirin.

Evinizin kabuğu renk değiştirsin bu baharda. Çiçek açan dallar gibi renklensin. Yumuşak tonlarda sarılar, pembeler ya da maviler sarsın evinizi. Daha açık renklerle daha hafif, daha huzurlu olsun.

  • Yeşile evinizde yer açın.
Evinizi bu baharda şımartın ve eğer bakabiliyorsanız canlı bitkiler, bakamıyorsanız da yapay yeşil bitki ve çiçeklerden alın. Evdeki bitki ve çiçekler eve bir kimlik kazandırıyor. Onların büyümesini izlemek ve ilgilenmek ayrı bir zevk. Hele de çiçekli bitkiler! Zamanı gelip de çiçeğini açtığında kendinizi arada bir ona göz atmaktan alamıyorsunuz.




  • Gün ışığını eve alın.
Kışın genelde sıcaklık hissi veren kalın perdeler kullanılır. Baharda bunları kaldırarak ışığı evin içine alın. Güneş pencerelerinizden evinize süzülsün. İnce tül perdeler ve tercih ediyorsanız, keten ya da pamuk güneşlikler ışığın evinize daha iyi girmesine yardımcı olur.

  • Bahar temizliği yapın.*
Bahar yenilenme, arınma zamanıdır. Siz de evinizde dip köşe bir temizlik yapın. Evin dağınık ve kirli olması, siz farkında olmasanız da bilinç altınızı da etkiliyor. Baharın huzurunu doya doya yaşamak için siz de temizlik işine bir el atın.

  • Eviniz için yeni aksesuarlar alın.

Bu ister canlı renklerde yastık olur, ister de duvarda bir tablo. Evinize canlılık getirecek bir kaç hediye alın.


  • Çiçek desenlerini farklı öğelerde kullanın.
Çiçek desenlerini kullanan tablolar, yatak örtüleri, yastıklar, halılar, kilimler, perdeler hepsi bahar etkisini pekiştirecektir.


  • Duvar kağıdı deneyin.
Salonunuzun ya da yatak odanızın bir duvarında ya da tamamında duvar kağıdı deneyerek evinizde çok farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.


  • Uyumu yakalayın.
Bahar geldi, vazo koleksiyonlarının sahneye çıkma zamanı. Birbiriyle uyumlu olabilecek aksesuarlarınızı gruplayarak evinizde odak noktaları yaratın. Mavi ortancalar ve Delft porseleni vazolar müthiş bir uyumu yakalamış. 





Kaynak 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...